preparation for baby n mommy

sekarang tgh pening barang apa jee y patut dbeli dulu utk baby first ni.. due bulan 10 nanti.. dh google, tp still need other devices.. ??‍♀️ bole tahan banyak jugak barang & modal utk preparation baby ni yee ??‍♀️

8 Balas

kalau saya suka beli sikit sikit dari awal . yg saya beli memule sarung tangan n stokin baby , pastu boleh la beli kain lampin , barut . saya dahulukan brg baby nanti dah last month pregnant baru saya beli brg berpantang n now saya dah dpt carik tukang urut yg ada buat pakej pantang . so bila dah prepare brg dari awal takdelah terasa mcm banyak sgt duit keluar . 😄

5y ago

terima kasih nasihat2 sis semua

😅second trimester dulu nak beli brg bby tpi mak mertua tak bgi..ni dh tnggu hari je bby nak kelua, last week baru beli..mmang besar palaburan nyaa..saya cadangkn beli brg bby utk ke hospital je..sbb nanti ada kawan2 yg bgi hadiah juga, rezeki bby kn 😁

5y ago

a, ah... semalam kne tegur dgn ayah mertua.. jgn beli awal2 katanya takut berlaku kejadian tak d ingini.. hahhha aduhh sy ni jenis tak bole buat kje last minute.. lg2 bila takde pengalaman macam ni.. nk simpan duit, takut terguna utk benda lain 😂😂

mcm sy beli pakaian dulu. lepas ni nk cari barang mandi, lepas tu brang dobi. next brg saya pula. sy list pun ikut group.sy pun due bulan 10. dh start beli sikit2 xterasa sgt keluar duit. huhuhu...

Mcm sye... Sye beli brg y besa2 dlu.. Mcm tilam bby.. Kelambut pe semua tu... Pastu skg bju semua dah cri sikit2 dah.. Pad lepas bersalin pun dah beli.. Senang.. T laki tak susah2 cri🤣

kalau nak set berpantang, saya ada. sy x guna. nk jual rm70 je. set alfiat. harga pasaran rm90-150

beli je beberapa bahan yang paling asas sebab nanti lepas bersalin lg banyak perlukan duit

5y ago

Mak saya lak suh beli sikit2 dulu..xde lah terasa byk sgt duit kluar..skang ni baru 4bulan..

Mmg byk pun, sbb tu sy start sikit2 beli awal2. Xde la usik finance kita sedebuk habis gitu. Haha

5y ago

Sy beli brg baby dlu, brg pantang last skali sbb pakai sekali tu je. Takut ada org rekemen lg best kan, tiba2 nak ubah fikiran plk 😆

Pakaian dlu.. beli sikit2 tiap bulan.