Makan

Sekarang sy dh 22week. Blh ke kalo makan lauk pajeri nenas? Biase laa sebab kalo orang2 tua tahu mesti dorang tak bagi makan nenas tapi nak jugak ?

130 Balas

In sha Allah tak da apa2. Lagipun jumlah yg ambil tu sikit je kan..

kek gulung nenas... manis kn... bukan nenas sebijik yg masam tu...

Xda apa pun sis..sy selalu makan😋😋jgn mkn nenas muda dah..

Sya pun teringin nk mkn sambal nanas. Tggu 2nd trimester dulu la..

5y ago

yela kan. kna thn dulu, msh ada masa lagi. hehe

Sy pun makan sikit ari tu.. ok je. Doctor ckp pun tak de mslh

sy pon ad mgidam jgk mkn nenas mse 32 minggu.. so far ok je..

Tahan dulu... Tunggu kandungan kuat... Mcm2 boleh jd.. nnt menyesal

5y ago

ye sis,, memang kna thn dulu. tkt jugak sbb 1st baby, baru 13w.

No problem. Makan 1 serving pun boleh, berpada pada apa pun.

Boleh je. Tp beringat2 lah. Jgn bedal satu periuk lak 🤣

Insyaallah takde pape. Tapi try elak next time ya 😊