38 week 1 day

Sekaràng saya dah 38 week 1 hari.siapa sini mom yang dah 38 tapi masih belum ada tanda lg

389 Balas

sya pun sdh msuk 38 ... selalu perut mengeras dan belakang selalu skit2...lagi la bhgian bwa kepla baby tu sangat sakit...x blh lma duduk...x blh lma bediri...apa2 pun doa kan sya besalin cepat dan doa kan semoga semua nya baik2 ...termsuk ibu2 yg lain😊😊😊

saya... belum ada tanda lagi. due next week 27/2. tapi 26hb doc dah bg surat utk refer ke hspital utk induce. kalau tak kelua tanda lg.. risau nya.. mcm2 senaman dah buat.. help momyyy.. doakan sy n bby selamat dpermudahkan bersalin 🤲🏻❤️

3y ago

sis pon smga dipermudhkn sgla urusan brslin nnti

Saya hari ni 39/1days tapi xde tanda2 lagi .. cuma dah 3 hari ni perut mengeras 1 jam sekali ada time setengah jam sekali tapi xde keluar tanda.. mengeras hilang lepas stgah jam atau 1 jam mengeras balik lepas tu hilang.. doakan saya dipermudahkan bersalin juga ye

Sayaa pon dh 38 minggu 1 hari. Belum ada tanda2 lagiii. Cuma sakit belakang, pinggang, punggung dengan dekat2 vagina tu. Kencing jangan cerita la. Makin kerap😂lagi kalau baby bergerak atau mengeras. Semoga cepat2 la baby kua. Mommy dia dah tak sabar dah❤️

sy 38w3 hari..smlm pkol 3 pg darah keluar lendir2 juga..pergi hospital jalan baru buka 1 cm..ni mlm nak tdo pkul 12 pebih darah lendir keluar lagi..tp x de sakit yg kerap..cume sengal2 pingang je..sy nak kene pergi hospital lagi ke?..maaf tanye..ni kandunga pertama sy

3y ago

sis dah bersalin ke? saya sekarang ada turun tanda mcm ni..1cm ,dh seminggu dah tak bersalin lg..sekarang 38w

hari niyh saya 40w4d belom ade tanda nak bersalin lgy,Dr dah bagi surat kalau tak bersalin 2/6 kena terus g hospital..Abg&kakak nye dua2 tak ikot due😅yg niyh mcm lambt sikit..doa kan urusan saye dipermudahkan kan yew☺☺

Ikutkn sya hri ni genap 38week 1hri due 3/11,tpi dah bersalin 5/10 35week 6hri,bleeding teruk plus Jlan buka 2cm,air ketuban blum pecah tpi doktor yang pecah kn, sbb jantung bby lemah msa proses bersalin, syukur baby Dan sya selamat even premature 😇

Sya hari ni 38w..smlm mgeras tp bahagian perut saja..bila baring hilang kejap..mungkin sbb tlmpau bgerak..anak 1st n 2nd buat byk aktiviti tp sama jga keluar 40w and 40w1d😂..n kena induce jga..haha..anak 3rd ni x tau la smpai 40w lg kot😅

sy due 15.5 tp x dok tnda lg doakn sy cpt mlhirkn ye,,yg sulung sgtlah excited nk jmpa adik diaa

2y ago

Sama la due 15/5 tapi tkde tanda2.. esk ckup 39weeks.. tk sabar nk jumpa bby.

kalau anak pertama dulu mmg xd rasa apa2. smpi kena induce baru rasa. anak kedua keluar darah dan bersalin. anak ketiga tgh otw...36w da mcm rasa nak beranak da ni dia punye mengeras. tp nasib ilang2. suh dia sabar...tggu cukup bulan.