38 week 1 day

Sekaràng saya dah 38 week 1 hari.siapa sini mom yang dah 38 tapi masih belum ada tanda lg

389 Balas

skrg da 38wks 3hari. takat ni alhamdulillahh msih active buat kerja kt ofis, umah pulak msih sbuk ngemop, cuci bagai sb xboleh duduk diam. due 9/3 nti hrp xoverdue sb takut bby besar sgt pulak. minggu je start tibe2 pinggang skit, keputihan byk so kne rajin cuci dan tukar pantyliner. hrp dipermudahkn semua tuk all mom to be termsuk sy🤗🤗🤗🤗

37week5day 3.1kg sakit bawah perut kawasan ari2 doc check bukaan 2cm.. dy suruh blik smpai skrg ni sakit kwsan ari2 38weeks 1day doc ckp normal skit ari2 ..klau perut mengeras atau ada tandas keluar bru ya tanda nk besalin 😉 ... ahad ni dah serah diri isnin bru czer hrap baik2 sahaja nk tunggu ke hari ahad to,nk bangun,ddk,bjln pun sakit saja ...

saya bersalin 38w sebab air ketuban pecah dulu tapi takde bukaan . Dr induce ubat dan induce drip . 12 jam juga bertarung sampai Dr tanya nak operate ke sebab risiko baby nanti . saya lata saya bole normal . Allah mudahkan tapi baby macul icu 1w . 😓 alhamdulillah semua okay skrg . dia pun da 2 tahun . skrg saya preggy kedua . 20w .

38week 1hari sama juga baby kurang bergerak asyik mengeras je kedang sakit bila buang air kecil smpai kan susa nak berdiri tegak😅😅 tanda2 belum ada suda lha kuat tdur alahai tak sabar lha baby d luar dh tdur pun tidak selisa susa nak gerak sana sini tdur menyamping saja🤣🤣

sayaaa.... sekarang dah 38week 1 day..... masa 37 week dah kena tahan wad sbb perut mengeras kuat... check jln bukaan 2cm sakit perut malam sampai jam 12tghari pastu hilang.... kna tahan 2 hari... doc pun bagi balik.... sbb sakit kontraksi dah hilang....sekarang xde tanda lagi😂🤣 baby nak mkn sedap² lagi kot...

Sy haritu 38 weeks 3 days lek je sis siap kehulu kehilir settle bisnes. Eh tup tup esoknya pg buta tu contraction pkul 4.30 pg. Pkul 7.30pg kluar dah baby 😂 lajuuu process dia takde tanda advance sehari sebelum 😂

da 38w 6d tak de tanda2 lagi. baby still active gerak.. kepala da turun. tapi doc check tk de pembukaan ,dia nk induce .. tapi saya minta bg masa .. if tk keluar juga mgu nie tk de apa. isnin depan serah diri induce .. doa kan ya semoga dipermudahkan ..harap2 baby first nie saya boleh bersalin secara normal..

11mo ago

moga dipermudah

sy ank ke 2 kuar 39w (5hari sebelum due) berat 3.7kg, mak dia kecik je😅 tembam semacam sb kumpul air & lemak , apapun syukur slmt semua bersalin normal, yg ke 4 ni skrg 38w belum ada tanda2, semoga mummy2 semua dpermudahkn urusan bersalin & pantang, doakan sy jgk hehe😂

sya 38w 5hari , blum ada tnda msi dgn braxton hicks shaja n bby pun blum teturun btul😣misi kata klu mmy ada gdm bby mmg lmbt skit trun . 30 ni edd klu xda tnda 29 dah msuk ward 🥲 apa2 pun smoga urusan mmy2 yg tgh mnunggu hari di permudahkan proses persalinan 🥰 aminnn ya allah

sy pon da 38w.. msih blom ad tnda ape2 lg.. hrap2 dpt deliver normal... moga dipermudahkan urusan bersalin kite smua

3y ago

Aminn.