Risau nak guna sebarang skincare. Brand sesuai untuk ibu hamil (tak menganggu tumbesaran bayi)

Sekarang saya 7weeks… mencari sunscreen, cleanser dan moisturiser yang baik untuk ibu hamil.. para ibu boleh kongsi sekarang guna yg bagaimana?

18 Balas

Ada banyak tapi kena check ingredients Saya setiap kali pregnant saya stop skincare Anak 3 4 bulan baru start pakai balik

cleanser boleh pakai cetaphil atau simple yg warna hijau. sunscreen sy pakai axis y dan moisturiser aiken prebiotic

Jenama glad2glow tu ada dia tulis khas utk pregnant, bf mom.. Beli set pencuci,moisturiser, toner, serum

mcmana dgn sabun mandi ya? kena tukar jugak ke? kalau pakai brand biasa mcm antabax ke safi selamat tak

3d ago

Saya pakai antabax sensitive tu utk sabun sbb kulit sensitif time pregnant ni

Saya guna cleanser saja jenama Aliya beli kat Guardian/Watson. Yg lain saya stop pakai

Beli skincare THE RAW sis, ada set untuk ibu mengandung.

Saya stop dulu masa ni.. takut apa2 effect nanti

mama choice