Sunscreen ibu hamil

Hi mom..nak tanya.. Jenama sunscreen apa yg sesuai utk ibu hamil ?suggestkan jenama sunscreen yg mom guna please❤️#firstmom #seriusnanya #ingintahu

18 Balas

Saya pakai wardah, tapi sejak prgnant tak lalu nya pakai apa2 kat muka, walaupun pencuci sekali punn. Mmg cuci dengan air bersih, lap je bagi kering dah.🤣 Sampai la skrg prut nk masuk 9 bulan ni, yang nk cantik hsbnd sya je. Sejak sy prgnant pakai facial mask la, serum laa, lukis kening la. macam2

Cari mineral/physical sunscreen . Dekat drugstore ada tp kena research dulu. Nak senang cari kat shopee. Tp make sure ori la. Some by mi pun ada .. selalunya physical sunscreen ni whitecast dia kemain sikit 🤭

sy guna Yadah Oh My Sun protection milk. pregnant mom disarankan pakai mineral suncsreen. yg byk jual kt watsons/guardian yg murah sikit tu mostly chemical sunscreen so tak berapa bagus kalau ikutkan.

Pakai sunplay skin aqua physical sunscreen. Selalu nya physical sunscreen is better during pregnancy. And this one sesuai untuk sensitive skin juga :)

Sy pun guna wardah..kadang keluar tk pakai apa pun just pakai lipstick ja hahah ikut mood juga sejak pregnant ne malas la pulak nak cantik2 🤭

saya sejak nak masuk 3 bulan. bila pakai mosturizer ke sunscreen ke dia nak naik biji2. harini je saya tak pakai paper. pakai lipstick je. 🤭

kalau pergi watson or guardian,tny pd pekerja kedai mana produk yg selamat utk ibu mengandung..saya selalu mcmtu..kene rajin bertanya

Pakai la sunscreen yg safety utk pregnancy, jgn x pakai, naik jeragat lagi susah nak hilang kan 😭

utk pregnant mom, boleh pakai physical/mineral sunscreen shj.. sy guna biore mineral barrier me..