Belum scan lagi dan overthinking

Sekarang saya 7w3d tapi belum scan lagi. Saya dah set date ke klinik utk scan masa 8w5d nanti. Sebelum ni masa 4w pernah pergi klinik nak scan tapi doktor tak suggest lagi utk scan sebab awal lagi takut belum nampak dan doktor suggest 8w baru scan. Doktor cuma minta saya test upt dan naik 2 line terang. Katanya selagi takde sakit perut yang teruk atau pendarahan semuanya ok je. So far Alhamdulillah saya takde sakit perut teruk atau pendarahan. Cuma saya takde alahan seperti muntah, pening atau mual kecuali saya cuma rasa badan cepat penat dan breast ada rasa sakit sikit. Saya ada rasa lapar tapi bila nak makan tu jadi kurang berselera. Kadang terfikir pregnant ke tak ni haha. Jadi saya overthinking sikit selagi tak scan. Macam2 dalam fikiran saya. Kadang terfikir ni kehamilan kosong ke atau ectopic ke sebab takde alahan dan belum scan. Ada juga cari baca simptom2 kehamilan kosong atau ectopic tapi Alhamdulillah saya takde simptom macam tu. Semuanya ok je. Jadi saya cuba positif kan diri balik mudah mudahan semuanya ok je. Macam tak sabar nak tunggu 8w nanti utk scan. Ada tak mommies yang macam saya belum scan lagi walaupun hampir 8w? #ingintahu #firstmom

14 Balas

Sama sis, saya pun xde alahan teruk sgt just penat2 badan and breast tu sengal2 gitu.. mak mertua saya amazed saya okay je makan tak muntah2.. Kita positif je sis, baru baby pun nnti positif je gitu 😊😊😊

sis sama dengan saya. kadang overthinking lebih . bila baca komen sini rasa kurang sikit overthinking tu. semoga kita semua dipermudahkan urusan 🤗

sy skunk 7w4d..mase 7w2d...Alhamdulilah dh scan n dh de jntung nye ...repeat scan mse 9 week nnty...

12mo ago

ye harap semue ok...n mase tu perasaan Allah sje yg tau..klw baby tu siap dh de jntung nye..hehe..

Better scan. Saya 6w dah scan. Alhamdulillah baby sihat.