Tak boleh makan masakan sendiri🥲

Sekarang ni tinggal berdua dgn suami.. sebelum pregnant memang selalu masak dan makan pun okay takde masalah. Tapi sejak pregnant ni, nak makan masakan org lain je selalu.. kalau sy masak terus makan pun, kejap je bertahan terus muntah balik🥲 siapa sama macam saya? Taktau ni mengada ke memang ada macam ni😅 rindu pula masak

4 Balas

Hehe, pembawakan budak tu sis, saya pulak x boleh bau menumis ke ap sblm ni, muntah, so mmg bincg dgn hsbnd makan luar ataupun upah bini kwn dia masak, sbb dia ada bt katering kdg tu, mmg bayar kat dia je. Kalau balik kg, air tangan mak tu selera lain mcm gak, lauk ikan masin pun saya makan bertambah, kalau tggu saya goreng ke, jawapnya x makann😅. Tapi skrg bdn dah okey, mual2 pun hilang ni, ckp kat hsbnd nk try masak lak lepas ni, hehe. Insyallah okey kot kan, cuma skrg bau nasi mngeleggak tu msih x boleh😅

mcm sy msa trmstr1..mmsak bole tapi nak mkn ap kita msak tu..ermm cium bau pn dah mntah2 aplg klu dh telan..smpi berat pn turun..alhamdulillah trsmstr2 ni kuat mkn pla😅

Sy smpai scnd trimester tk msk. Bau nasi masak pun dh busuk. Sblum pregnant kemain suka bau nasi masak wangi je. Skrg ni bnde tu laa yg trigger pening kple.

sy pn alahan msakan sndri tp nsib baik x lama.. masuk je 17w da blh stat masak.. ksian husben tiap2 kali balik keje kena tapaw mkan.. 😅