Ragam Pregnant

Saya baru 8 weeks tapi tulaa dah mula tak selera makan masakan sendiri. Boleh masak tapi tak selera nak makan lauk sendiri masak. Kalau makan pon yang goreng2 je ayam goreng telur goreng. Sapa macam ni jugak ? Normal ke ?

12 Balas

Sma la sis mcm sy dr 1bln smp 5 bln..sy msak xbley telan lgsung,mkn skit muntah.,nasib baik la husben phm,dy la tlong msok,kdang bli je..skrg dah msuk 5 bln lbih bru bley msak sndri mkn sdri,.ble bley msk sndri ny excited dy lbih lain mcm..mcm² nk buatnya..hihi😂

Normal sangat 😂 memang awal pregnancy haritu suami masakan. Kalau dia kerja paksa bungkus kedai baru makan. Hatta masak nasi sendiri pun tak nak sentuh nasi tu. Suami masak elok je nak makan nasi 😂

sy awl pregnant tk selera nk makan . penat asyik nak tido je. Dh trimester kedua still xslera sgt mkn mskn sndiri. Hr2 mkn lua dh mkn mkn lg . Mcd tu dh mcm jiran dh 😂😂

Sy pun dh dua hari x puasa..perut JD pedih haus dia x mampu btahan...bru 8 weeks..bimbang juga coz Sy anemia kurang darah...tkut effect baby..tp ok sayang skx dlm setahun jea

4y ago

Sy 8w tak puasa...sbb asyik lapa haus...sy tak amek risiko nak puasa..nt ganti je la 30 hari...dr bahayakan baby yg bru nak membesar...

kalau ikot kn, x ok mkn mknn goreng.. nnti boleh pedih ulu hati.. dan kerap muntah.. tapi kalau itu sesuai, go on je.. atleast mkn.. ksian bby..

Sy pun sama bru 8w1d tp memang x boleh makan masakan sndiri.. Goreng2 pun x boleh makan.. Nanti muntah.. Trpkse mkn roti or masakan mak sy..

4y ago

Kan. Saya pun bila mak masak baru lalu nak makan. If masak pun saya masak utk husband

Saya lak Mesti Nak masak nasi goreng tiap hari. Bukan lada and bawang blender apa tau. Ni Nak yg tumbuk sendiri. Parah betul 😂

Sama sy sis. 8 minggu. Selama dua minggu x jamah Nasi. Klau mkn Nasi pon dgn telur goreng atau ayam goreng. Xhbs Nasi ratah je

Sama and saya langsung tak boleh masak. Akan loya². Tapi masuk weeks ke 20 okay dah.

Normal.. sama la.. pastu dah masuk trimester kedua semua pun bedal ahaha