Size baby kecil

Sekarang kandungan saya dah 28weeks . Tapi tadi scan check size baby kecik macam 26weeks . Adakah risiko tersebut membahayakan ? Okay je ke kalau saya berpuasa ? macam mana saya nak atasi masalah tersebut ?

2 Balas

Sama kes dgn sy masa scan 28w hri tu, bby kcik smpai kena refer pakar mggu dpn, tp hri tu scan 30w ok plk doc ckp baby mkin mmbesar, tp sbb dh dpt trikh app dgn pakar so dia sruh pegi ja lahh, org ckp scan ni kdang lain2, tu pning 😅 dan doc ckp kt sy klau nk puasa boleh je xkacau bby mmbesar, tp klau xlrat jgn tngguh trus brbuka ja kehh ☺️

2y ago

Thank you sis ☺️ . Tadi pun saya datang semula ke KK . Dr pun cakap macam tu . Takada masalah nak puasa . Ikut kemampuan . Kalau tak larat, jangan puasa heee . .

Bahagian mana yg saiz 26w tu sis? Banyakkan minum susu ye. Kadang2 mesin kk tu tak tepat

2y ago

Takpa biasa je tuu 😁