Menghidam

Sekarang dah masuk week 23...nak sangat makan mee kari..mommy boleh tak makan mee kari?teringin sagangat nak makan?

16 Balas

Selagi mana kita ni manusia mkn je apa yg manusia boleh mkn, melainkan sis memang ada alahan pada apa2 mkanan tu baru la elakkan.. apa yg ptut kita risau ialah pemakanan dr sebelum pregnant lagi bagi suami isteri. Kena ingat keguguran first trimester tu berpunca dari kecatatan kromosom..kenapa kromosom cacat? Kena semak balik cara hidup kita sihat ke tak sihat.

aduhaii sis kite ni mengandung buknnya sakit ke ape..mee kari tu x de pon bahan2 pape pon..org ngndung sume bnde bole mkn sme laaa sblom ngndung cume jgn lebih2 je..klau nk mkn pape ikot bdn..klau ade effect x yah mkn dah mknn tu..🤗🤗

4y ago

🤭🤭🤭betul. Kdang tertanya-tanya jugak, why ibu pregnant ni pantang larang macam2, esok branak pun sama jgak. Yg baik utk kesihatan semuanya "pantang dimakan or dibuat" , yg tak elok or tak bg apa2 effect tu pulak yg kena amalkan 🤦🤦 Bukalah minda anda wahai wanita, kita dah masuk zaman 2020 dah ni.. jgn biarkan diri kita ketinggalan ILMU.

Bole je sis.. Lau saya makan je apa2.. Cme nye kalau bnde yg banyak perasa like Maggi nak mkn bole tpi kurgkn la..

Ya Allah kenapa xboleh mkn pulak...mkn la awk..xde ape yg bahaya pon dlm mee kari tu

4y ago

Ok sis tq

Boleh je sis...mkn je ikot ape tekak nk mkn..to berpada2...

boleh je, tapi jgn la makan banyak sgt ya, berpada pada

Boleh je ..jgn ja trlalu tamak nak makan..

Boleh saya pun mkn jugak masa 1st raya

Boleh je . Mee kari takde masalah pun

Boleh je takde masalah pun :)