Nak tanya..ada tak yang tanda bersalin cuma sakit belakang dan rasa macam senggugut haid..

Sekarang dah 38w 3 day

4 Balas

kalau rasa senggugut tu contraction. sy dulu bgun pagi terus rasa nk berak. pastu dtg pulak senggugut ringan. pastu makin kuat sakit smpai nk jalan pun tk larat.smpai kt pac da 5cm. 6cm masuk labour.

sye sis masa anak 1st. takdek tanda2 lain. cuma sakit pinggang die tarik smpai punggung je. 2hari lps tu bersalin masa 38weeks+. yg 2nd ni dh 40weeks masih takdek rasa apa2 tanda lgi.

9mo ago

iye btul lah selepas 2 hari ada tanda keluar lendir putiih telur tpi tk banyak sekali petang dah nak bersalin dahh

kalau sakit dr pinggang tangkap sampai tulang punggung tu mean sakit contraction. tengok kekerapan awak sakit. kalau sakit tu makin kerap terus ke hospital

mcm contraction...pantau diri.