tak faham laa

Sekarang dah 30 week, berat naik extra 1 kg je pun.. Doktor suruh dtg check tekanan darah dan air kencing.. Seminggu dua kali. Dah la cuti AL dah abis, kene tolak gaji lagi. Alasan tekanan darah tinggi boleh kene sawan mak dan anak.

2 Balas

try tanya boleh monitor bp kat rumah tak, kata la kerja. sekarang boleh beli mesin tekanan darah simple yg murah tu. yg air kencing mmg tak dapat nk check la. tp high bp bahaya jgk sbnrya, kan ada baru2 ni dlm asian parent jgk ada ibu kehilangan anak at 37weeks sbb high blood pressure. jgn stress2 ye mummy try bincang dgn doktor

Sebaiknya ikut ckp doc utk kebaikan ibu & anak.... Nk ckp pun tak tau sbb tak pernah alami, semoga dipermudahkan urusan... Mintak yg baik² je masa mengandung ni, apa² tak faham tanya doktor terus, doktor lg faham pasal health condition awak....