Tekanan darah rendah

Berat saya naik 3.5kg then kene pantau tekanan darah. Selepas tu saya cuba kurangkan portion makan tapi setiap kali cek bacaan rendah,ada cara naik kan bacaan tak? Sebelum ni ok je,ke sebab saya cut makan tekanan saya jadi rendah ye? Bila saya makan macam biasa berat naik mendadak pulak. Runsing saya takut pun ye kene marah and kene minum air gua lagi #bantujawab #bantusharing #firstmom

2 Balas

saya pun berat naik tp tekanan darah okay jadi saya makan je mcm biasa, bP drop sikit.. 12 turun 10, kena pantau juga 3hari sekali kena pergi KD.. vitamin jgn skip, tu jelah nurse cakap..

bacaan rendah tu brp? berat naik 3.5kg dlm masa brp lama?

4mo ago

94/49, naik dalam sebulan. minggu depan ade checkup. minggu lepas cek naik 1.4 dalam seminggu terus saya cut makan