Cara mudah lekat

Sekadar nak tanya, macam mana nak bg mudah lekat ?

10 Balas

1) Jaga pemakanan, caffeine puasa dulu kalau tgh ttc, saya laki bini puasa caffeine dalam period ttc. Saya rajin juga minum jus delima (without sugar, blend sendiri). 2) Exercise ringan, saya dengan suami suka jalan pagi, both of us kerja, so hujung minggu baru dapat ambik angin pagi, keluarkan peluh. Hari biasa saya exercise ikut youtube asal keluar peluh. 3) Track waktu subur, kalau missed calculation boleh pakai opk test kot, waktu subur kalau boleh aktif sikit bersama dengan suami hehe. 4) Position aktiviti bersama, emm, yang ni saya tak reti nak ajar, boleh google position mana yang senang sampai rahim, tapi saya selalu lepas bersama, saya akan lipat peluk kaki sambil baring, supaya bhagian pinggang tu terangkat dan air tak keluar. Hehe. Dah ikhtiar, doa, tawakkal, kalau ada rezeki, in shaa Allah melekat 😊

pertama sekali, saya sarankan puan cek dahulu keadaan rahim puan. dlm keadaan baik atau tidak. jika semua baik baik saja boleh cuba cadangan yg diberikan oleh ibu² dalam komen ini hehehe selepas bersama jangan terus cabut, sebaiknya minta suami tunggu dahulu beberapa minit. terus letak bantal bawah punggung tunggu sebentar. lagi lama lg baik boleh luruskan kaki keatas di dinding sambil punggung letak bantal juga. ada yang kata kalau lebih 30 minit tak basuh vagina kita akan menyebabkan kuman. tapi tidak perlu cuci dengan sabun. jika rahim puan adalah retro, kedudukan atau posisi bersamaa tidak sama dengan rahim kedudukan normal. untuk rahim macam ni boleh cuba cara doggy style. insyaAllah boleh cuba.. kalau boleh suami pun perlu iktiar sama. amalkan jus mamomhope atau mamariam ke☺️

3y ago

tahniah rezeki akak . doakan saya juga masih menunggu kehadirannya 😭😭

cara paling mudah kalau bg saya..cek waktu subur suami isteri pakai test aje..seelok2nye elakkan makanan segera2 ni..byk mkn buah2 n sayur2an kurangkan mknn berminyak sgt..waktu bersama tu seblom masuk imsak or subuh..insyaAllah akan mudah lekat...bykkan berdoa,selawat Nabi n jge solat..

kalau tak tau bila waktu subur. sis beli opk, opk sng kita nak tau bila waktu subur. nampak je double line waktu subur la tu. then terus bersama dgn suami. tinggikan punggung atau ltak bantal yg agak tinggi bwh punggung , lps bersama trus tido. subuh baru mandi wajib. jaga pemakanan

4y ago

betul la tu

Install app period tu. bsama suami msa waktu subur, angkat punggung, kaki ke dinding then trus tido, subuh bru mandi hadas. Bsma la brturut2 berberapa hari tu. doa2 sllu, rajin sedekah, inshaAllah.

saya minum susu efferty ada jual kat shopee. lps sy mnum susu tu trs lekat. alhamdulillah.. asbab susu efferty.. lgpn klu nk mudah lekat lepas period tu kdg masa subur utk bsma suami..🤗

bnda yg selalu saya buat lepas bersama saya terus dirikan kaki ke dinding katil selama 30 mnit,supaya sperm tu tk keluar balik😅tu je tips yg saya slalu guna

taktau la jugak..atas rezeki je sebenarnya..tapi pastikan bersama suami waktu sis tgh subur..dalam 10-18 hari lepas period

sy try gune apps... sebab da 5thn... x subur mcm dl ..hahaha..3 bulan follow br lekat...

Suami boleh cek jugak kee