Jom kongsi

Macam mana supaya senang nak lekat baby? Macam mana kita nak tahu dia lekat atau tak? #bantusharing #seriusnanya

14 Balas

Wallahualam sis, lekat x lekat ni semua org x sama rezekinya. Ada yg check doc kata sihat xde apa2 masalah, tapi bertahun cuba xjadi. Yg ada masalah ovari/cycs pula Alhamdulillah cpt dpt babynya.. Boleh je kami sharing dgn mcm2 petua... antaranya amalkan susu kambing fresh+kurma, brokoli, asid folic. Kt google tu mcm2 cara diajarnya, tapi tu semua hanyalah asbab. Lekat x lekat semua adalah kerja tuhan. Jd minta bnyak2 dgn Allah melalui solat malam, doa, sedekah, dll. Mcmana nk tahu lekat tu ada org simptom dia kluar spotting, cramp perut, asyik nk buang air kecil je.. tapi x semua org sama tau. Ada yg x de tanda pun...

Saya kahwin 15/08/2020 Saya dn suami rancang bulan 2 2022 nak baby . N 3 bulan sebelum nak pregnant tuh . Saya makan asid folic . Sampai mkn asid folic smpai buka buku pink. Kalau period awak teratur senang nak kira waktu subur . Sekarang banyak app. Awak tengok bile tarikh awak subur . N awak bole tau bile tarikh awak lewat datang period . Kalau awak rasa lewat datang period , awak try beli pregnant test kat farmasi @ shopee . Lain2 jenama . saya beli lain2 jenama untuk confirmkan yg saya mengandung . Alhamdullilah Sekarang saya dah 32 minggu .

Suami isteri kena jaga pemakanan & minuman amalkan gaya hidup sihat , kalau suami perokok kena kurgkan / stop sbb itu juga faktor penghasilan semen kurg berkualiti ,stop alkohol . Kena pandai kira waktu ovulasi boleh beli test kesuburan kena amal makan folik asid 3 bulan sebelum plan hamil , bersama suami x boleh sgt kerap x boleh sgt jarak dlm 3 hari sekali dah memadai akhir sekali semestinya berdoa sama tuhan minta berkat 🙏🏻 gud Lak

Sebelum ni sy guna strip untuk track kesuburan sy tp hampir setahun mencuba masih xda rezeki. Sy banyak mmbaca, bertanya dekat kwn2 lpstu sy dapat tau yg kesuburan boleh check pada diri sendiri. Keluar putih telur dari vagina, selalu rasa basah dekat panties and badan rasa suam2 mcmtu, terus sy ajak suami bersama. Alhamdulillah bulan seterusnya tu sy dh positif pregnant.

cuba hingga jaya kerapkan bersama tahu waktu subur isteri dgn guna Ovulation LH test strip suami & isteri buat ujian kesuburan, apa2 yg kurang, sama2 improve bersedekah, istighfar, tawakkal, doa jangan putus asa

Mcm mak saya bagitahu tips dia la , sbb mak saya anak dia 12 org😍 dia cakap banyakkan bersama suami lepas kita habis period means 3/4 hari lepas habis period. Alhamdulillah lepas kawin terus lekat syukur🤲🏻❤️

jaga pemakan awak & suami, alert ovulasi atau awak boleh pakai OPK utk lebih tahu hari waktu subur awak. & kerap bersama bila tahu awak tgh subur last sekali, berdoa❤️ goodluck.

Bg saya tak perlu hubungan stiap hari.janji buat time betui2 tgh subur sminggu tu..insyaAllah ads rezeki

suami - pemakanan & gaya hidup isteri - jadual ovulasi suami isteri - Doa Usaha Tawakal Ikthiar

Lekat2 apa? Guna sticker la kot kalau nk lekat2 😂