Mohon tips kurus dalam berpantang

Sejak mengandung ni, berat makin bertambah. Nak timbang pun rasa down ja. Before pregnt maintain berat,makan sama saja sebelum mengandung & selepas mengandung. Jadi down diri,tengah fikir juga, lepas bersalin ni boleh ka berat aku turun. Nak turun 10kg ? rasa tak yakin dalam diri. Ada tips yg boleh dikongsi? nak amalkan apa masa berpantang?

14 Balas

Berpantang betul²,in shaa Allah loose byk

5y ago

Sama²❤️

Ambil masa sikit kot.. kita mengandungkan 9bulan. Pantang paling kurang pn 44hari. Bagi sihat badan dlu, pastu join zumba ke, fitness lain. Nanti diet2 risau susu plk kurang produce.

Diet lepas pantang lah sis. Kesian badan tu baru nak sembuh.

Yes sis.. pantang btul2 ja... yg pnting sntiasa bertungku utk pulihkan urat2 dan kecurkan lemak2 time preggy... tmbahan plak kita mnyusu bdan.. mmg bdan kita akan susut. Yg pnting makan makanan yg seimbang dan brkhasiat.. keep positif ok😉 mcm sy before preg 43 kg .. bila preg hampir 58 kg... n bila dh brsalin brpantang smua. .. dpt balik 43 kg.. sooo nice😍

5y ago

tq ya atas nasihat dan kata positif. rsa semangat sikit. :)