berat selepas bersalin

mommies2 yg tengah berpantang @ dah habis pantang, berat dah turun brapa kg? ada ke yg dah turun banyak tapi still tak dapat berat before pregnant? ??‍♀️kalau ada tips kurus lepas bersalin boleh la share ☺️

10 Balas

Saya time buka Buku pink berat 46kg.. Before deliver, 57kg.. Now, drop jd 43kg.. Breastfeed.. Anak da setahun, still 43kg jgk.. Masa pantang dulu, makan 2x kali sehari ja.. Nasi tak bole tambah.. Habis manis pun, minum air milo ja.. Air masak mmg byk.. Sbb, nak bg byk susu kan.. Masalahnya, skrg ni berat saya da kategori tak ckup berat.. Ada tips tak nak naikkan berat?

Hari ni baby 50 hari.. berat semasa booking / buka buku pink 64 kg.. berat sebelum bersalin 79 kg.. sekarang 63 kg.. dalam pantang makan nasi 2 kali sehari.. suku suku separuh.. nasi suku, ulam/sayur separuh, ikan / ayam (grill /steam / soup) separuh. Breakfast milo/susu panas, roti 2 keping @ biskut. Minum air masak 2.5 - 3 liter sehari. Fully BF

sy lepas bersalin n berpantang turun 20kg. berpantang makan nasi 2 kali sehari.. tp lebihkan sayur.. and sauna setiap hari.. menyusu or pam susu lepas makan. banyakkan air kosong

Masa buka buku pink 11weeks,64kg. Masa bersalin, 73kg. Tadi pi timbang dekat kk, lepas 3 bulan bersalin jadi 59kg. Takde diet apa langsung. Mungkin sebab fully bf

😭😭😭....sy klau blh lepas beranak x nk turun berat badan...klau betambah berat pun sy x kisah, ada tip x😁😁😁

dalam pantang saya turun 10kg. skg ada lagi 4kg nak kena turun baru dapat berat before ngandung

kembali ke berat asal lpas habis 44hari pantang . . pregnant 68kg berat asal 48kg

4y ago

sy ikut pantang orang tua3 wktu mkn jangan menambah . . nasi suku sahaja . . lpastu bf baby pun boleh turunkan berat badan kata org . tapi xsure badan berat turun sbb yg mana 😅😅😅

B4 preggy 58...now 35days pntang da 55.5kg

sy lepas bersalin mesti turun 17kg hingga 20kg

Kembali pd berat yg asal