Sakit pundi kencing

Sejak kemarin pundi jadi sakit bila rasa nak kencing, sebab pagi² tu nak gi tandas tapi ade org la pulak tepaksa tnggu 2 jam jugak dia dalam tu😭. Sampai skrg bila rasa nak kencing mesti sakit sbb xleh tahan. Apa sya kena buat ya, rasa x selesa

4 Balas

macam UTI tu sis. minum air banyak, kencing banyak untuk flush out balik. makan yoghurt, cut sugar. atau boleh jadi juga pundi kencing dah cramp sebab tahan kencing lama sangat kelmarin tu. cuba sis buat deep breathing exercises + kegel untuk release cramp tu.

6mo ago

sis search je kat youtube , kegel exercise. ada banyak yg ajar

pegi kk,jumpa Dr. sy rasa sis kena jangkitan kuman dlm kencing. sebab tu sy rela ulang alik ke tandas utk kencing walaupun sedikit ja keluar. sy pernah rasa jangkitan kuman dlm kencing. sakitnya Allah ja yg tau. rasa mcm terbakar bila kencing.

6mo ago

sya pun pernah kena uti tapi x macam ni, ni bila kencing x sakit sakit bila menahan je

Urine infection tu sis. Pergi lah klinik nanti dapat ubat minum and antibiotic. And sometimes benda ni jadi sbb kerap tahan kencing.

sy rasa infection pada pundi kencing.