sakit pundi kencing

Hye nak tnya bole ada tak sesiapa yang prna ada pengalaman sakit pundi kencing dan kerap kali kencing masa mengandung? Sbb skrg nie Sya mengandung dan sakit sangat bila kencing?

11 Balas

hi sis...sihat ke? mcm mana keadaan sis skang? em Sy dulu ms pregnant anak no 3@4 de gak pngalaman mcm ni ...mmg pedih Ms nk kencing...sy g klinik jmpe doctor...doctor soh check urine...doc ckp kencing Kotor...doc bg antibiotics...kena byk minum air masak....jangan tahan kencing...mkn ubat .. alhamdulillah lega lps tu☺️ ❤️so ..sis kena take care lebey sket k especially ms pregnant tau...kalau sis sakit n xselesa...better g jmpe doctor n dptkan consultation doctor...supaya doctor bole check sis...yg penting sis kena keselamatan diri n bb dlm perut k❤️ Sy doakan semoga sis cpt sembuh 💪🥰

Cuba makan yoghurt 😉 utk kencing kotor. Saya pernah kena sekali (masa belum mengandung) 2 hari sakit giler. Lepas tu suami saya SURUH makan yogurt (yg paling bagus yogurt greek). Tak sampai 30min, settled masalah! Alhamdullilah. Maka sepanjang preganant pon saya makan yogurt seminggu sekali (5suap je sbb tak suka yogurt langsung).

Mungkin kena kencing kotor. Boleh check dgn doc dan buat ujian air kencing. Kalau ada kencing kotor tu, doc akan bgi ubat. InsyaAllah lepas makan ubat, minun banyak air dan kurgkan makan makanan kt lua, kencing x kotor dah

Kalau pemgalaman sy if kencing sakit biase kencing kotor.. Tp kalau ade sakit pinggang.. Peha.. Betis.. Jln pon mula bongkok Sy rahim jatuh sedikit..

Slalu jg nurse tnya ... Ad masala ke bila nak kencing... Tp sy kata xda... Baikk sis jmpa doktor ke.. atau reffer dngan nurse

Klau sis skt swktu kencing tu sis ad jngktan kencing.. Klau krap kencing normal tp tk skt saat buang kncing

Sama mcm sy...sy banyakkn minum air kosong so kurang la skit sakit tu tp akan kerap ke toilet la

Saya pun macam dulu. Kalau kurang air, akan sakit sangat time kencing, especially waktu puasa.

Kencing kotor kot. Banyakkan minum air kosong

sy pun penah.. Kene kerap minum air putih..