Tak terurus

Sejak ada anak ni, tak terurus diri. Muka kusam. Serabai selekeh semua ada rasa kat diri ni. Laki takpa la nak selekeh apa depa, sebab yg banyak handle nya bini. Anak bangun menangis pun tengok siapa paling laju pi kat anak, mak ni jugak. Sebab yg bapak ni tahu, takpa mak dia confirm pi tenangkan baby so kita lelaki relaxxx santaiiii. Buat anak tahu, nak jaga taktahu. Ngelat tanggungjawab, ambik kesempatan. Kalau tahu macam ni sampai tak ada masa untuk diri sendiri, kahwin lambat pun tak apa.

1 Balas

Sis jgn biarkan sgt laki tak tolong handle anak tu. Nanti kebiasaan, sampai kesudahnya sis sendiri yg penat. Kalau anak nangis, sis biarkan suruh laki tenangkan, minta cek pampers ke ape ke. Sy x tahu laki sis mcmna orgnya so itu je yg sy blh suggest. Sis jgn buat semua sorg2 sbb nnti laki bergantung kat sis je. Bagi diri sendiri me time, supaya sis rasa selesa dgn diri sendiri. Tapi sis kena tegas n hati kental la sebab mmg mak2 ni klu dgr anak nangis mmg x tahan nak g pujuk gak baby tu.

3y ago

Betul kata sis. Mentang mentang saya buat semua, suami saya mcm ‘takpe, mama dia ada’. Mengelat banyak. Even kalau anak terjaga malam, yg cepat pi tgk kan anak, saya. Suami saya, pandang saya seolah olah ‘awak pi la’. Action very slow nak compare dgn saya. Sampai saya tak tahan, saya sendiri biar je malas nak layan anak. Sampai skrg pun saya still tak ada me time. Hmm