hai mommies… saya nk ty.. klu iktkn sy da pregnant hampir 11w.. tp da g scan hnya nampak kantung shj… baby x nmpk..

sehingga ke hari ini kantung baby size 2 cm… adakah abnormal? ni first baby.. mohon pencerahan ibu2 semua… tq

3 Balas

rasanya tkleh pakai tarikh period awak utk kira usia kandungan. sbb klau 11w supposedly dh nmpak janin and dh ada heartbeat. rasanya msti doctor ada pesan sruh dtg buat scan lagi skali kn? sbb sy pn mcm awak msa mula pregnant hritu(first bby jgak). klau ikut tarikh period, sy dh pregnant 7w tpi dlm scan bru 5w je. so doc sruh dtg lagi 2 mnggu utk cek kantung and dgr heartbeat bby. Alhamdulillah skrg dh 35w dh🥰 fkir yg baik ye sis😊 and semoga ada berita gembira utk sis dan suami🥰

Kalau dh beberapa kali scan dalam tempoh beberapa minggu pun tkde perubahan tu yes abnormal. Apa nasihat doktor ya? Kadang doktor akan suruh dtg lepas 1-3 minggu utk repeat scan tgk mcm mana. Tp kalau tiap kali scan tkde perubahan tu mungkin kandungan tk jadi.

Dokter kata apa? Try chck dkt klinik lain pulak