Tolong

Segan nk tanya. Saya first baby. Normal ke puting dada rata? Ada tips x mcm mana nk keluarkan? Saya risau susah nk nyusu nanti.

15 Balas

Sya pun mcm tu sis..ni anak ketiga dah..sebelah kiri je keluar puting tu,sebelah kanan tak keluar.pernah sampai berdarah luka masa anak second hisap..

Masa mandi sis urut membulat sekitar breast. Tarik tarik sikit puting. Lama lama nanti timbul. InsyaAllah susu pun tak segan nak keluar 😁

Sy dlu pn puting rata, x kluar puting tu... nurse nasihat selalu ramas2 dan tarik keluar puting susu n urut2 ... 😊😊

5y ago

Yupz saya setuju...saya nurse & selalu advise suruh patient stimulate nipple tue..stimulate tue ramas2 tarik2 time pregnant nie..nanti bile baby da kua senang na start breast feeding..

Normal..ramai yg anak 1st macam tu.. Kalau sis rajin pam susu..in shaa Allah puting tu akan jadi panjang..😊

Nurse ajar suh tarik2.. Tp lepas dh kerap menyusu baby dan kerap mengepam, insyaAllah akan timbul..

Sy pun sama puting rata Sis.. Jgn risau not baby da kluar kerap kn hisap lama2 sndri pndai kluar jg

Rajinkan urut n tarik masa mandi.. sy lebih kurg mcm tu, jnis x timbul.. tp lepas bersalin okay je..

5y ago

Okay saya cuba. Tq sis

Sis Rajin rajin cuci dgn air suam and tarik keluar ... semoga tips nii membantu ...

Tarik ms mandi. Bila baby dh keluar, kerapkan cuba bg dia minum. Nnt lama2 ok.

Tapi puting saya ok jew,timbul je..mmg stgh org mcm tu kew

5y ago

Haah .. saya anak first pun mcm tu ... pastu saya cuci dgn air suam and tarik tarik bagi keluar