Baby taknak makan

Baby sy susah sgt nk mkn . Byk mknn dia tolak . Bru satu suap dia rasa trus tak nak . Yg nmpk dia btul2 suka hritu bubur + brokoli & bubur + labu je . Skrg ni sy tmbh ayam pn dia tak nak . #baby6bulan20hari

2 Balas

Normal. Sepanjang baby hidup selama 6 bulan 20 hari, baru 20 hari baby merasa solid food. Teruskan bagi makan macam biasa. Jangan stress bila anak tak habis makan untuk satu sesi. Contoh, breakfast nak satu suap sahaja. Okay tiada masalah. Next session bagi lagi. Atau Puan boleh cuba dengan BLW method. Let baby explore with the food. Harap membantu

keep on offer. baby masih dalam fasa penyesuaian diri. bagi baby masa untuk explore.