Hello, Sy Buka buku dekat swasta tapi mahu beranak di kerajaan. Perlu ke Buka buku juga di kerajaan?

5 Balas

Sy pun checkup swasta dan bersalin kerajaan. Tak perlu buka buku pink pun. Bawa sahaja buku swasta tu. Sama je. Yang penting, ada rekod pemeriksaan sepanjang kehamilan. Nanti,, untuk daftar kelahiran anak, biasanya pihak hospital akan terangkan la. Mana perlu photostat untuk kegunaan daftar kelahiran anak.

4w ago

terima kasih ya respon 🤗

tak prlu just guna pakai buku yg sm juga..sntiasa bw kemana shj puan pergi .mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

4w ago

sm2 😉

Hi boleh tanya, macam mana rupa buku swasta? Masa first baby dulu, macam tak pernah pula dibagi buku.. did i missed something

4w ago

Buku swasta nie depends on clinic swasta. Saya kt columbia buku warna putih & boleh bawak balik. Gynae kata buat lah pape dgn buku tu nk balut ke nak baraikan ke asalkan jgn hilangkan & pergi la mana2 ceruk Msia pun kalau nk terberanak bawak buku tu g pac gov

Tak perlu. Saya pun tiap bulan checkup kt swasta. Dan bln 4 saya baru je bsalin kat hospital kerajaan😄

4w ago

terima kasih respon 🤗