Pregnant 5w2d ❤️

Hi, sebelum pregnant saya memang suka makan pedas . Jadi bila dah pregnant nih husband tak bagi makan pedas pedas . Tapi nak sangat makan pedas, bila makan tak pedas jadi macam tak kenyang 🥺🥺 Boleh tak makan pedas sekarang ? Macam sambal cili kering, kalau cili padi pedas sangat tak berani nak makan #firstbaby #firstmom

30 Balas

1st trimester berjaga jaga ye .. mkan berpada pada jgn brlebihan sbb ada nyawa prlu dijaga 🥰dh msuk 2nd trimester juga sma ..mkan bleh tp jgn lebih sngat tkut pedih hulu hati/sesak nafas/perut kembung asyik sendawa2 je .. sy suka pedas juga ..tp nnti klau awak msuk 3rd trimester hmm mmg takbleh amik pedas2 😂 pedih hulu hati tu tak dpat hadap bila pregnant2 gini ..pedas sikit tu tkpe ..jgn je pedas rsa mkan mee samyang 🥰😂