Pregnant 5w2d ❤️

Hi, sebelum pregnant saya memang suka makan pedas . Jadi bila dah pregnant nih husband tak bagi makan pedas pedas . Tapi nak sangat makan pedas, bila makan tak pedas jadi macam tak kenyang 🥺🥺 Boleh tak makan pedas sekarang ? Macam sambal cili kering, kalau cili padi pedas sangat tak berani nak makan #firstbaby #firstmom

30 Balas

cili2 tu jgnlah mkn skrg,lagi2 trimester 1 ni.. nak mkn pedas tu biar berpada.. kan muntah masuk hidung menangis awk nti..😂.. saya pun jenis mkn pedas.. tp x mkn sampailah muntah sy stop pd 14w mcm tu..

Kita geng sis , memang mengidam makan pedas , terutamanya sambal tapi saya makan je sis dah memang nak makan sangat kalau tak pedas tak lalu nak makan Rasa tak Kenyang

makan berpada sis, bleh tkda msalah cuma takut pedih ulu hati pstu cepat angin..sya mkn pedas auto pedih ulu hati😂😂tpi still juga mkn sbb mmg suka mkn pedas2

saya makan je . pantang pon saya makan pedas cuma kurang dari biasa. tapi masa pantang saya pantau najis anak, okey je alhamdulillah. tapi tengok body gak,

Sy mkn je pedas heheh. Xpedas xbest hahah tp berpada2 laa. Jgn slalu. Jgn tlampau pedas. Pedas2 manja je

Boleh je makan pedas… tapi jgn lah pedas sangat2 kesian kat baby je nanti.. tekak melayu biasalah mesti nak pedas2 sikit.. 😘

blh nk mkn tp jgn pedas sgt & kerap.. nt nk tunggu sampai ke due seksa pedih ulu hati.. awak juga yg x selesa..

mummy 7 weeks mkn ayam geprek tp berpada jgn amik cili banyak buat rasa rasa je 🥰👍🏻 semoga mummy dan ank selamat ya

Makan berpada-ii..sebab saya mkn masa 6weeks keluar darah masa kencing,itu sikit jew rasa..Lain orang lain keaadaan taw

Boleh je. Dinasihatkan berjaga2 sebab takut ibu2 sakit perut (cirit-birit). Nanti dehydrated pula, affect baby