Gastric teruk

Sebelum pregnant mmg ada gastric tp ni pregnant makin trox gastric... Mkn ubat gastric doc bg pon masih rasa heart burn...dh try mkn sikit2 tp still sama.. 😔😔

2 Balas

Normal sis. Sy pun jenis ada gastrik n kalau la start heartburn memg pedih sgt. So, sy makan je on time. Makan ulang² tapi sikit. Perut tak biar kosong. Tak makan pedas, tak makan masam n makanan tajam. Banyakkan minum air masak. Waktu makan jangan makan laju². Makn laju pun punca heartburn. Waktu tidur sy sapu minyak kat tapak kaki dan pakai stokin. Lepas je makan sy tak terus baring. Setakat ni, ni je yg sy buat. Alhamdulillah.. okay.

simptom biasa kehamilan pedih ulu hati + gastrik sedia ada, memang trox la. So elakkan makanan dan perkara yg gastrik dan pedih ulu hati tu