Gastric + mual

Hai mommies. Ada tak yg nasib mcm saya gastric teruk time ngandung sampai muntah2. Saya mual dah kurang, tp angin pulak naik byk dlm bdn sampai muntah2. Mcm mknn tu kena tolak balik naik atas. Bila mual saya mkn bnda masam. Tp saya rasa bnda masam ni trigger gastric saya sedangkan mkn masam sekadar lalu tekak je. Apa mommy2 buat ya #advice #firsttimemom #worried

1 Balas

kena makan kerap tapi sikit². saya makan je biskut 3-4 keping cicah milo. elakkan teh dan susu sbb boleh trigger angin dan gastrik. nak mkn masam boleh tapi makanlah apple hijau atau jambu bantu utk atasi mual. elakkan juga makan makanan yg buat angin badan