gastric waktu mengandung ?

asalamualaikum mommy ² sekalian .. waktu awal² preggy mcm 2-3 bulan mcm tu mmg sering kene gastric ke ? sikit lg nak mkn ubat tp ingatkan baby trpksa tahan shja .. ada tips untuk sis ?

1 Balas

Waalaikumusalam, sy gastrik teruk masa 2 bulan. Sy mkn gaviscon yg warna pink tak silap. Ibu mngandung boleh mkn yg tu. Alhamdulillah lega sikit lepas mkn. Lepastu.masa checkup kat kk sy bgtau doktor and dia bg ubat gastrik utk ibu ngandung. Alhamdulillah lega dah skrg. Apa2 pon jgn biar perut kosong. Mkn sebelum rasa lapar.

4y ago

makasih mommy 💕 sangat² membantu