Teringin makan maggie kari dalam cup

Hi ibu2 sy nak tanya sepa, pregnant tapi teringin makan maggie kari dlm cup tu? Sy skrg da 11w tapi teringin sgt nak makan maggie kari dlm cup tu, takde masalah kn? Tq

26 Balas

Sy masa first trimester memang elak makan maggi. Masuk second trimester, tengok suami makan, teringan nak makan membuak buak. Mungkin suami kesian, suami suruh sy makan je..xyah nak tahan diri. Dengan gembiranya sy makan 😆 skrg kandungan dah 8 bulan..mungkin akan makan maggi untuk kali kedua kot sebelum deliver baby sebab rasa teringin tu ada 👉👈

Mase trim 1 & 2 sy mmg byk kali teringin nk mkn maggie kari yg dlm cup. Taktau dh berape kali merasa😂. Cuma nk masuk trim ke 3 ni kurg dah rasa nak mkn. Puan mkn je lah buat raso2 tp berpadah2 lh 😄. Inshaa Allah, selitkan doa tiap hari buat tubuh puan dan baby semoga sihat2 saje. Aamin☺️

boleh je makan ...awak letak lah sayur sikit ...mcm saya kalau nak makan meggi cup kari tu kan ...mesti potong kubis halus halus ...biar rasa tak bersalah sikit 🤣sekali sekala takpe jangan selalu sbb meggi kn tak ada khasiat...

Makan je.. sy masa preg hari2 makan maggi. Janji jgn skip vit klinik bagi. Tapi awk jgn mkn maggi hari2.. x elok.. sy tkpe 😂.. sbb tu je boleh telan. Alhamdulillah dh beranak bulan lepas bby sihat sempurna je

saya skrg dh 14 week , try makan maggie pedas tp 2 suap je . yang lebih husband habiskan . buek ghaso ghaso ja 🤣 lepas tu saya terus cover perut dgn minum susu n cereal , dan buah .

Sy pernah baca yg perencah maggy tu kan mmg btol2 x elok utk baby. Tapi kalau dh tringin boleh je makan. Dgn syarat bilas balik perut tu dgn air masak byk2. Tp get ready ke tandas la hahahha

sya dkat2 nk brsalin jgn ckp maggi cup maggi ramen pedas tu pun sya mkan sbb mmg asyik ngidam maggu pedas2 je haha alhamdulilah slmt brsalin bby smua ok..

1y ago

sama, tapi lepas beranak teringin makan ramen, laki tak bagi da. maggie pedas giler pun tak lepas. sedih betul. dulu dia bagi pun sbb pregnant ja. tuh pun nak dekat due baru dpt. 😂

saya pun bedal je sebab tu je boleh masuk tekak , punya nak makan sangat siap suruh suami berhenti seven e nak tapau maggi cup . dia punya sedap lain macam haha

Saya masa kt hspital tekanan darah rendah dgn gula tak x ckup dlm drh. Saya bwk ja maggie cup ni. Kdang tgh mlm lapo mkn je.

Maggie ni mmg tak bagus pun utk baby, tp klu dah teringin sgt, boleh kah makan. Cuma jgn lah makan berkali2 hihi, risau pulak.