Selamat tak kopi nie utk diminum masa preggy ?

Sebelum nie mmg tak minum apa2 coffee pun . Just kali nie teringin nak minum wonda coffee nie . Rasa risau jugak sebab org cakap tak bagus minum cafein masa preggy .

Selamat tak kopi nie utk diminum masa preggy ?
2 Balas

Seeloknya tak boleh. Saya baca caffein ni boleh bahayakan kehamilan. Masa saya hamil, saya memang tak minum langsung kopi. Tambahan pula saya anemia in pregnancy. Saya share dekat sini link artikel daripada Asian Parent tentang risiko minum kopi ketika hamil. Moga bermanfaat : https://my.theasianparent.com/minum-kopi-ketika-mengandung #TAPsupermoms

Minum sikit sekedar nk rasa. Sy pun tak sah klu tak minum kopi. Tp anak2 tak gelap juga.