Newborn tidur buai

Sebelum ni baby lepas susu akan tidur dekat bahu saya lepas sendawa. Tapi minggu lepas dia susah nk tidur. Ayah letak dia dalam buai. Start dia situ baby dah tak nak tidur bila saya dakap/dukung dia. Rasa macam takda bonding time dengan baby dah. Baby sekarang lagi selesa tidur buai. Kalau takda buai dia melalak. Ada cara tak bagi baby tak tidur buai?

1 Balas

Bby sy tido dua2. Buai & tilam. Masa pantang sy tido kan dlm buai, then bila dia dh lena, sy angkat letak dkt tilam. Alhamdulillah bby dh 6 bln dia tak memilih, tido buai boleh, tido tilam pn boleh.