Zincofer & Folic Acid

Sebelum ni consume folic acid. Smlm dapat zincofer. Nak tanya kena makan dua dua atau zincofer saja ye? Pregnant dulu consume iberet doc kata tayah makan folic acid dah.

7 Balas

Sy makan je dua2.. sbb dlm zincofer ade 1mg je folic acid tu. Nak cukupkan sekurangnya 5mg sy mkn skali yg appeton tu. Misi pun suruh makan folic acid sampai bersalin.

4y ago

Tu lah.. sy 3 4 kali tanya jugak misi kena makan folic acid sampai bila, dia cakap sampai bersalin. Wallahua'lam. Nanti appt baru nak tanya doktor balik mcm mana