Keliru dengan keputusan upt dan beta hcg

Sebelum ni 3 hari upt samar2, opk positif.. cuma, hari ni day 22 opk negatif sbb 1 terang, 1 pekat, upt tak cek. Tapi dapat resul beta hcg bacaan 2. Doc tak dpt nak confirmkan prgnt. Sebab kalau bacaan darah 2 ke bawah bermaksud tak mengandung. Jadi saya mengandung tak ke sebenarnye ye? Doc minta repeat upt sehari sebelum period nanti

2 Balas

Sis kena tunggu upt pekat sikit. Dan jgn refer opk, opk tak accurate utk bgtau kita pregnant atau tak. Bacaan beta hgc pula kalau terlalu rendah possible chemical pregnancy. Sis period regular atau irregular? Dan dah lewat brp hari?

1y ago

Tu buat saya cnfius.. tak apa, nanti dah lewat period saya cek upt semula. Seminggu lebih tu betul2 dah terang la ye?

kena test upt jgk sis

1y ago

Nanti saya cek lagi selepas lewat period..