Nak tanya..kalau kita mengandung opk dan upt mesti 2 2 positif ke

Nak tnya..kalau betol kita mengandung opk dan upt kena sama2 positif ke? Ada tak sape2 dekat sini mengandung tapi opk negatif..upt je positif

11 Balas

Sy ttc mmg track guna opk. Dua hari lewat period celup opk tiba2 double line pekat. 3 hari try still pekat. Then celup upt pun double line. 2x pregnant mcm tu. Sbb period tak regular. Mmg selalu akan celup opk dulu sbb hari subur selalu lari. Slrg sy pregnant 9 week. Try celup opk saja2, mmg naik double line yg tersangatlah terang.

2y ago

kalau cek opk sy double line dan upt line dia mcm nmpk xnmpk..adakah sy pregnant

Pngalaman sy yg tiap ii bln check upt tp -ve..ad skali tu period lewat sehari..sy check upt dgn opk…mula ii upt -ve ..tp opk ve…pelik jugak dh dkt due period tp opk ve…sy tgk balik upt tu rupanya positif tp samar ii 😅😅

mcm sy haritu..delay period 2hari takde upt, guna opk n negatif..hari ke3 tu test plak clear blue,ehh naik prgnant.celup lg upt positif..sbb rasa kuat hati ni prgnant.so xsama la detect opk dgn upt😅 better guna upt lebih tepat

ha'ah kalau saya dapat dua² positive kalau pregnant.. opk lagi jelas double line dia walaupon upt masa tu samar² lagi.. lama² opk dgn upt sama² terang

2y ago

cuba lagi 1 minggu @ 2 minggu lagi ye..

saya mmg bergantung pada opk utk preggy sbb sukar jumpa hari subur .. tp bila upt positive, opk saya pun positive 🙂

Yg penting upt tu sis. Sy tk pernah lg pregnant cek guna opk . Kalau dh upt tu confirm pregnant tk perlu pun opk

2y ago

sama.. alhamdulillah rezeki period teratur. so apa2 cek je upt...

hi mommy. opk & upt detect hormon yg berbeza jd logic je kalau pregnant hanya upt saja yg + dan opk -

11mo ago

jadi kalau cek opk negative, boleh jadi upt positive ye?

sebetulnya klau dh upt positif, mestilah opk positif sbb hormon dh naik

betul tu. opk & upt kedua-² akan positive. maksudnya pregnant

2y ago

kalau upt je positif tapi Line T dia samar2 tapi dapat tengok lah dan opk negatif tu kira nya kita tak mengandung ke

kalau samar2 mcm ni kena tunggu lg seminggu ke