sakit pinggang nak cari jalan untuk kuat.. susu hari2 saya minum..

sebelum kawin mmg saya jenis yang tulang mudah 'bunyi' tapi saya dari awal hamil lagi selalu sakit pinggang dan pinggul sebelah kanan saja. bila bagi tau nurse.. awal2 dulu dorang cakap pelik sbb masih awal. baby pun takbesar lagi. ada cara tak ibu2 nak bagi kuat sikit pinggang ni???.. saya bekerja.. mungkin jugak faktor kedudukan di tmpat kerja. murung saya.. sbb sakit ni kadang sampai 'lock' takboleh nak bangun. gerak sikit pun dah sakit.. seminggu saya pergi kerja dlm 2-3hari saja.. walaupun bos baik.. tapi saya taksuka record kehadiran takcantik ??(bos je memahami. org lain kalau ibu mengandung ni buat senaman ringan sikit je.. dah mula perli2.."besok takdatang la tu" hm....) jadi nak cari jalan mcm mana nak bagi tulang kuat... hm

1 Balas

Nk lagi baik cuti dulu la...tkut kandungan xkuat je tu klu aktif sgt