Sakit pinggang belah kanan

Assalamualaikum, nak tanya ada tak ibu2 kat sini bpengalaman sakit pinggang sebelah, ada cara tak nk kurang kan rasa sakit tu..dah inform doktor dia cakap postur badan kita, atau posisi tidur. Tapi dah mengiring arah berlawanan pon bila bangun pagi sakit menyucuk, ada cadangan tak nak legakan sikit. Doctor ckp boleh sapu minyak bahagian belakang utk legakan, tapi masih la xde berkurang 😵‍💫 lama nk hadap ni, baru 2nd trimester. Sakit dia tu boleh rasa beza tulang belah kiri dan kanan tu, belah kanan dia timbul sikit. Perlu pakai support perut ke? Nak buat pusingan macam sebelum mengandung dh tk boleh 😅

1 Balas

tadi scan, position bby sebelah kanan (kaki dia betul dgn pinggang)...no wonder la 😮‍💨dok bersantai di situ.