Period tak teratur lepas kawen

Sebelum kawen period saya teratur, tapi lepas kawen dua bulan terus jadi tak teratur. Normal ke? Ada cara tak nak bagi teratur balik?

13 Balas

saya pun dulu mcm tu sis. selama 9 bulan saya TTC. Dua kali lewat period. Masa tu excited sebab period lewat. Dah la ldr dengan suami. Tp bila mcm tu saya jadi nak tahu apa jadi kat dalam rahim kita ni kan. Ya laa dah la dah kawin, masa muda dulu pun kita tak tahu berapa banyak makanan yang tak sihat masuk. Jadi saya check ke klinik swasta dua bulan sebelum saya dpt tahu pregnant. Ada cyst tp kecil.. lepas dari tu saya ambil makanan tambahan, cut fast food kfc dan mcd (sangat tak mudah okay), makan banyak makanan sunnah (delima dan kurma ajwa), minum air kerap dan bersenam d rumah. Alhamdulillah sekali cuba dengan suami, Allah bagi rezeki. #maaf sis klu saya comment panjang sangat

Sme mcm sye...sye teratur kn blk period, mkn GLA Complex 1 biji sehari mse period shje, next month period jdi ikot kitaran blk..tpi mkn masa sikit 3 bulan nk normal 28 - 32 hari jarak period. 😊

5y ago

Shaklee HQ

Hai sy nisa .. sy baru hari ni buat test upt . Dpt faint line . Sy dh 62 hari tak period .. harap2 sy ad rezeki anak . Amin doakan saya.. dh ttc 2 tahun

sama sis. saya pun lepas kahwin periid jadi takteratur. kemungkinan berat badan saya naik mendadak and stress. alhamdulillah skrg dah okey.

5y ago

Berat saya tak naik sangat. Stress pon tak la sangat 😂

ada doktor cakap itu normal,but bg kta pmpn xda dtg sebulan pn dh risau...tp better sis p check kt klinik

5y ago

yala sis...klu dlm brpa bln ni sis xda period bgs sis p klinik check

Normal. Perubahan hormon. Kalau truk sgt boleh jmpe doc.

samalh kita..huhuhu mmg hormon berubah selepas kawin😃

5y ago

Hahah kan..kalau lambat tu rasa excited nak tengok pregnant ke tak

normal sis..

Normal