Irregular Period & UPT

Hai, semua. Saya memang period tak teratur. Sebelum kawen period teratur. Selepas kawen, period dah tak teratur. 03.2022 pernah keguguran (kandungan 9 minggu). Saya mencuba sampai sekarang tak pernah lekat lagi. Saya dah makan pregnacare hampir 2 kotak. Bd stiap 3 hari. Period saya irregular. Sebelum ni memang ada pergi jumpa doktor sbb period irregular, doktor cakap masalah hormon. Harini dah cycle day yang ke 35. Saya check pregnancy test -ve. Sekarang breast, pinggang sakit. Mcm sebelum ni saya pregnant pon memang simptom sama je dengan simptom masalah hormon. Soalan saya, kalau period irregular mcm dalam gambar di bawah ni, untuk check UPT, perlu cycle day yg ke berapa ye? Sy sgt berharap dapat zuriat. Sy dah ttc 3 tahun lebih.

Irregular Period & UPT
3 Balas

Saya irregular period with Pcos. Kadang 2 or 3 bulan tak period. Last period 12/10. Then saja try check 9/11 dah doubleline terang UPT. So awak boleh jee try check lagi upt. Sebab hcg akan meningkat setiap 2 hari.

4mo ago

Yaa. Perut rasa bloated and breast rasa sensitif. Sebab tu saya saja test upt tu memang tak sangka pun double line masa tu sebab belum lewat period and memang dah terbiasa irregular period.

sis kira average cycle sis berapa hari, start dari situ dah boleh test UPT. selagi belum period, test selang seminggu.

semoga berjaya