adakah acid folic dapat bantu untuk hamil

sebelum ini.. sy ada bertanya tentang supplement bantuan untuk ikhtiar hamil kepada kawan sy yg sudah berkahwin.. dy sarankan sy untuk mncuba supplement acid folic.. adakah ia dapat membantu utk hamil?

1 Balas

Asid folik satu keperluan dan persediaan sebelum hamil. Fungsi dia untuk mengelakkan kecacatan pada janin. Bukan untuk kesuburan. 3 bulan sebelum hamil dah kena start makan folic acid. Boleh google kepentingan folic acid