Kalau dh 3bulan 3minggu belom lagi buat buku pink mcm mane ye. Sebb Sye ni first hamil

Sebb sekarang saya.kt Klang Selangor tak tahu nk buat kat mane

9 Balas

cuba awak search dlm google kk yg berdekatan dgn kawasan awak. kemudian nya ambik no phone. dan call kk tersebut tanya procedure utk buat buku pink macam mana. ada je yg kk boleh walkin terus. ada kk kena buat appointment dulu. selalu nya kalau kandungan kita xde mslh nurse akan soh dtg masa time 12w. sepanjang awak tak buka buku pink ni ada makan asid folid tak?

1y ago

Betul. Folic acid jgn tak makan ye. Beli dekat farmasi folic acid iberet. Makan sebiji tiap pagi sblm sarapan. Blh mkn lepas 30 min selepas mkn ubat. Tp kalau in case terlupa mkn ubat, termakan mknn dlu, lepas 2 jam baru blh mkn ubat selepas mkn. Kalau tak ubat tu no function. Blh je nak makan waktu nak tidur. Kalau pg sebelum sarapan. 30 min lepas mkn ubat tu blh makan sarapan. Kalau malam sblm tidur, 2 jam selepas makan bru makan ubat ye. (folic acid iberet)

Better call dlu kk yg berdekatan dgn rumah. Skrg kk kebanyakan nya mmg kena appointment dlu. Kalau dia suruh walk in, pegi je walk in. Kalau tak mmg buat penat je awl pegi walk in tp dia suruh balik buat appt

kena buat appointment dekat kk berdekatan..Tak boleh terus walkin bukak buku pink nanti kena marah

kena buat buku pink sebelum 12 minggu.kalo x kena marah

Klang dkt mana tuu..cuba cri kk berdekatan

Klang kt mana ? Saya un duduk klng

tq Sebb tolong bagi tunjuk ajar

bole call kk berdekatan

rantau panjang