minta pendapat

assalamualaikum ...nk minta pendapat mcm mane nak ajar anak jalan ? sebab anak saye bile ajar jalan kaki die jinjit ...die dh 1tahun 3bulan ...sye tak tahu nak buat ape ...boleh bagi pendapat tak ??

6 Balas

anak 1st sy mula berjalan wktu umur 1tahun 2bulan.cara sy tarik minat dia utk berjalan bgi dia umpan, cth sy dduk jarak sikit dri dia lepastu pggil dia utk ambil brg mainan dri tmpat sy. Mula2 tu mmg bergegar2 dia jalan sndri.😆

Sis.. mase anak sy umur baya anak puan kami bwk pegi pantai pimpin tangan jalan atas pasir. 2 3 kali pegi balik die da boleh jln. Sy ikut petua mak sbb dulu kami kecik2 pun mak bt cm tu.

Kne sllu pimpin dia n try dia tolak walker ke..Klu ade..Jgn ajar walker sgt..

Sama la n anal sy...tpi anak sy die dh pandai diri sendiri

Wasalam. Dia pakai baby walker ke? Kalau pakai bg dia stop dulu

Walker...😁