Kalau lapar nak kunyah, better makan apa?

Sebab sekarang ni asyik nak makan jajan macam tu..

12 Balas

Kacang atau biskut kering marie tu kadang baru makan biskut oat sebab takut sangkut gula atau darah tinggi kalau banyak makan junk food ngn manis 😭 Terpaksa walaupun hati tak rela hahahahahaha. Ikutkan nak mengunyah oreo ke macam tu tapi risau sebab nurse dah pesan kena jaga pemakanan takut sangkut apaapa sebab semua tengah cantik adeh 😭😂 Tapi lagi bagus kunyah buah hehehe saya tak makan buah, makan terpaksa je jadi saya makan sikitsikit je demi baby

Kita sma sis,sy suka makan keropok,husband risau tp tu yg sy nak😩,kdg xtau nak makan apa,makan kacang jerawat bnyak,kdg2 lepas makan nasi nak juga makan keropok.dulu suka makan coklat skg dah x suka.pastu malam cepat sgt lapar,sejam lepas mkn nak makan lgi,yg paling cnfused mlm2 nak mkn macam2,

2y ago

Hahaha suami sy suka manis2,sy suka masam2..semua kena masam,sup pun masam..

mcm sye mkn buah2 yg masam....mcm epal hijau limau kasturi mkn mcm tu je...dgn jambu batu....tu je mknn yg sye blh telan....nasi,biskut atau roti mmg tk blh nk mkn.....bnda manis pun tk blh nk usik langsung.......

bantu saya juga.. nurse da tegur berat terlebih naik.. aduhaii mulut nak mngunyah ja skrg.. Allah.. tak tahu la nk turunkan mcm mana..🤓

suami saya beli mixed peanut tu, keja makan tu je,tapi kalau tengah malam saya lapar betul, mi kari pun sya tibai😥

buah buahan.. sy cuba divert pemikiran sy, kudap2 ambik buah. Sbb awal ni asyik lapaq nasi jaaa

Makan buah sis potong siap2 nk kunyah je sy makan buah, kacang tk boleh dgn muka sy

Kekacang kismis pon bolehh Kalau mcm sy biskut takboleh telan 😂

sy suka kacang. slalu beli kacang nips tu 😆

2y ago

wa 13kg.. btabah laa kita.. ya ada juga cari kkcang.. sama kita bringat sis.. risau gigi pula jadi snsitif da makan kkacang☺ semoga dioermudahkan urusan kita..

Kekacang