Adakah anda sealim orang tua anda?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

7254 respon

25 Balas

Tidak. Saya just ordinary Muslim. Just lakukan semua kewajipan yg wajib. Kadang2 je extra buat yg ibadah sunat2 Iman naik turun. Kalau waktu naik, segala macam yg sunat buat :- tahajud, dhuha, zikir2 ijazah daripada guru. Bila iman menurun, buat yg fardu2 je 🤦🏻‍♀️. Susah juga nk maintain semua amalan bila patern kerja kita asyik berubah waktu #TAPsupermoms #TAPactiveusers

berkenaan alim ni bersifat subjektif dan sukar di ukur... bagi saya, kita perlu tahu konsep rukun islam dan rukun iman serta amalan fardhu ain & kifayah.. serta mengamalkannya dgn istiqomah. majlis ilmu kena selalu hadir utk topup kefahaman ttg agama..

Alim atau tidak bukan ukuran. Sebab iman tak dapat diwarisi. Sebagai manusia & terutama sekali sebagai hamba Allah, saya masih perbaiki & akan terus berusaha untuk mengamalkan ajaran Islam & meninggalkan larangan Allah. InsyaAllah.

Sentiasa melakukan dan perbaiki diri. In Shaa Allah, biar seluruh ahli kluarga pun sentiasa dlm keredhaan Allah SWT. Semoga ahli kluarga sya pun dpt Hidayah Nya. Aamiin.

iman x dapat diwarisi oleh seorang ayah yang bertaqwa . ia tak dapat dijual beli . ia tiada di tepian pantai 😊

sy bkn nak ckp besar tp bab solat dan mgaji sy yg plg awal dan selalu mgaji stp hri yg lain selalu lewatkan solat

beriman & alim itu paling utama , penting dlm agama masing2.*&tiada paksaan

In shaa Allah. Masih cuba perbaiki kelemahan diri. 😊

Orang tua saya biasa2 ja. Jadi, anak dia pon biasa2 je 😂

biasa2 je. Moga kita semua terhindar dari syirik💪🏻