ada x ibu² yg prnh alami mcm sy..early preg bby 6week xnmpk lg dlm scan..tp upt hsptl pstve..

scan cuma nmpk cyst dan fibroid..

ada x ibu² yg prnh alami mcm sy..early preg bby 6week xnmpk lg dlm scan..tp upt hsptl pstve..
8 Balas

sy pernah .ikut lewat period sy sepatutnya 6week tp scan tak nampak apa2, upt pon positif. cumanya xde cyst n fibroid lah. doktor risau kandungan luar rahim. so buat ujian amik darah bhcg(2x setiap 48jam) result tinggi n double maknanya mmg pregnant. cumanya baby kt mana xtau. disebabkan sy xde bleeding atau apa2 discaj sy dibenarkan balik dan dtg 2 minggu lagi. 2 minggu sy dtg balik baru nmpk kantung dn baby, and usia baby time tu 6week. maknanya scan time x nmpk ritu sbb kecik lg baru 4week. period sy irregular so tarikh tu lari sikit. yg sy tahu kalau upt tu positif tu mmg pregnant. cyst fibroid tu nanti doktor akan follow up . awak banyak2 doa ok. kalau period awk irregular myb baby kecil lagi.kalau ade bleeding atau sakit perut yg teruk pg hospital terus ok. semoga yg baik2 untuk awak dan baby.

6mo ago

ok sis..

Cm saya saya tk thu un lps saya keguguran anak syurga 14 week saya tk thu un saya ad cyst .. saya preg lagi bulan 2022 ada kntung tp penuh ngn darah tp bawah kntung ad cyst .. bila ukur 3x3 tp saya keguguran kira kndugn tk jadi .. smpai saya preg lagi bulan 8 2022 msih ad cyst bawah kntung 5 bulan kena g o&g sbb saya preg and cyst .. last cyst 5cm pastu bby daa makin besar makin hilang .. smpai skrg hilang tk thu pergi mna .. syukur sngt ..

6mo ago

syukur..harap sy pun mcm ni nnti🥲

jngn risau doa baik2 saya lewat haid nak dekat 2mont baru 2garis lepastu saya pigi scan swasta untuk pastikan prgnt tapi masih tak nmpk sepatutnya dh nmpk kan sbb dh kira 8minggu mcm tu tapi still x nmpk jga pertama saya pun risau takut kecewa sbb 2year tnggu baby lepastu saya pi KK cek ujian air kencing mmang positif hamil lepastu baru buka buku

Saya pnah jadi mcm ni .. dekat 10weeks baru nampak and selang seminggu mcm tu baru nampak heartbeat.. bila scan rupanya baby baru 5-6weeks .. bby kecil dari pengiraan weeks ikut last period .. sllunya terjadi sbb irregular period .. selagi xda bleeding apa2 .. no worries should be fine.. cuma jaga ja .. jgn buat keja berat2 ..

Saya pernah jadi mcm ni. Penat ye ulang alik hospital smpai kena tahan wad sbb buat tvs pun tk nmpak baby. Then doktor trus cop as ectopic . Bila upt +ve hcg pun meningkat tp tk banyak. Dan akhirnya keguguran sebab kandungan tak menjadi. Dan saya sangat2 trauma bila scan tp tk nmpak apa. Takut

6mo ago

ni la sy takut sngt

Pernah.. msa tu usia kandungan 8weeks .. kluar darah skit .. lps tu scan x nampak kantung..admit ward sbb risau ektopik, akhirnya dlm 2/3 hri janin jatuh sndri dan d sahkan keguguran🥲

6mo ago

allahu..paling dirisaukn😢

pernah awak, dr buat scan tvs dan scan perut pun xnmpk walaupn upt test kat hospital positive. akhirnya dr buat ujian darah beta hcg dah dr kata chemical pregnncy shja🥹🥹

6mo ago

aamiin..tq

normal sbb awal lg.. sy 8weeks bru nampak kantung..

6mo ago

semoga mcm ni..aamiin