Wad Bersalin

Sbnrnya brapa lama ja kita stay kat wad bersalin lepas beranak? Mak sy kata, dia sekejap ja, stgh hari dah keluar wad. So, kena ke pack baju baby byk2? Mommy sini duduk hospital brapa lama? Dilema tengah pack beg hospital.

9 Balas

Sy 6ary dok hosptl.... Nak ikutkn hari ketiga bole balik sebb sy ceaser mmg 3ary dok hosptl... Thnt kesan ubt apedural tengkuk sy sakit sgt... Thnt demm. Skt kpla.. Munth. Makn munth.... Kne thn ward... 1ary bby nurse jg sbb sy tk lrt sgt.. Nk yusu pon letihh....1malm bergntung pd ubt antibiotik dn mkn ubt je.... Esok tu tk bole kluar lgi... Ary ke6 bole kluar... Doc bius tnya da baik ke.. Da ok.. Tp sy kuat kn semngt... Pksa mkn minum.. Hrp no2 ni kjp dok ward.... Suami jauh... Bersalin tnpa suami bulan6 br balik cuti sebulan..... Khwin gan askr mcm tula....

4y ago

thnt tu apa?

Dulu sy deliver hari jumaat,hari sabtu ptg dah boleh discharge. Bersalin normal. Tupon boleh blk bile doc makesure sy dah boleh buang air besar. Yg ni maybe depends dkt hospital kot.. Tp sy selalu extra kan je packing bajubaby. Sebab tatau macam mana condition lepas bersalin nanti.

Kalau bersalin normal, pling lama 2hari 1mlm. Kalau bersalin pg, kdg2 tgh hari boleh blik. Sbb doc akan round pg dgn tgh hari. mcm sy bersalin ptg/maghrib. Tdo smalam.esok pg discharge da. Kalau operation lama sikit dlm 2-4hari. Tgk keadaan awak

4y ago

Jawapan sgt membantu. Tq mommy

Bawa baju 1,kain sarung 1, breast pad, seluar dlm bawa 3(tak susah2 klu kena darah atau basah), stokin, sweater 1, tudung dlm 1. Tu je takyah bwa byk2 kan d hospital kita guna baju hospital

sy tumpah darah & kebetulan labour room ada kosong...hari ke3 br saya masuk wad biasa & hr ke4 boleh balik...kebetulan mlm sy beranak saya sorang je patient yg ada.

bergantung pd kesihatan lepas mengandung... klu xd kes, insyaAllah paling lama is 24hrs... klu ade masalah lain, itu yg kene tahan lebih lama lagi...

I masa bersalin anak pertama 5 hari sebab kurang antibatik anak kedua 2 hari je normal delevery

4y ago

Oooo. Kita x sangka ya apa akan berlaku. Baik. Terima kasih sgt2 sbb menjawab

Bergantung. Cm sy.. Hari ni bersalin.. Esok keluar dh. Tgu bby berak kencing ja la

Biasanya,kalau xd ppe..bb da berak/kencing 1mlm je..esok tghari boleh balik dah