ibu hamil

Sblm berkahwin, haid sy tak teratur.. sy risau tdk dpt hamil..lbh2 lg sy kategori obes.. kawan2 sy obes juga ada yg sdh berkhwin, tp blm dikurniakan zuriat.. sy risau jika sy masuk dlm kategori merka..ramai org kata, saiz sprti kmi susah ada anak.. suami sy yg berada tmpat jauh, slalu call sy.. bergurau dgn sy, jika sudah ada telinga atau hidung baby kami.. sy akan menangis jika lihat pregnt test negatif.. krna suami sy terlalu inginkan bayi.. bila suami sy pulang, dia akan sentuh perut sy, katanya smoga Allah berikan kami anak.. smasa arwah ibu sy masih ada, sy minta tolong doakan smoga sy diberikan zuriat.. slps 5 bln usia perkahwinan kmi, sy disahkn hamil sebulan.. itupun setelah 2 mnggu ibu sy kembali temui penciptanya kerana sakit kanser.. al-fatihah ibuku..sy redha dengan ketrntuan Tuhan.. alhmdulillah, kini kandungan sy tlah berusia 10 mnggu 3 hari.. terima kasih ya Allah.. kerana berikan kami zuriat.. doakn sy smoga sy dpt melahirkn anak secara normal dan anak yg sihat walafiat, comel.. amin ya rabb..

1 Balas

Sist jgn trlalu prcya kata2 org sngt sist..lain org lain badan..kkak sy pun kategori obes tpi dpt jga anak..sist pekakkan tlinga dan brfkiran positif shja..al ftihah bwt arwah mak sist...smoga arwah mak sist dcucuri rhmat dan dtmpatkan org yg briman..amiin2 ya rabbal alamin...jaga kndungan sist baik2..bykkan mncari ilmu dan info mngenai kehamilan...dan smoga sist dan baby sihat wal afiat dan slamat melahirkan..smoga sist dan fmily sntiasa dan kbrktan dan lindunganNya insha Allah..amiin2 ya rabbal alamin..☺☺

4y ago

Sma2 sist😊😍