Salam saya nak bertanya baby 4 bulan boleh ke minum susu langkah 2 yg berumur 6 bulan ke atas ke..??

Sbb saya trbeli susu langkah 2 plak..

Salam saya nak bertanya baby 4 bulan boleh ke minum susu langkah 2 yg berumur 6 bulan ke atas ke..??
10 Balas

Kandungan nutrient susu formula Langkah 1 dan Langkah 2 agak-agak serupa. Perbezaan utama adalah kandungan protein kasein dan whey, yang berasal dari susu. - Rumusan susu Langkah 1 ada lebih protein whey. Susu Langkah 1 kebiasaannya ada 60% protein whey dan 40% protein casein. Protein whey lebih cepat dan lebih mudah dihadam berbanding dengan protein casein. - Rumusan susu Langkah 2 ada lebih protein casein. Susu Langkah 2 kebiasaannya ada 20% protein whey dan 80% protein casein. Protein casey memerlukan lebih masa untuk dihadam, oleh itu bayi akan berasa kenyang untuk lebih lama. - Rumusan susu Langkah 2 akan memberi lebih tenaga kepada bayi, dan lebih memuaskan untuk bayi selepas 6 bulan. ## boleh je minum tapi takut baby awk sembelit (usus belum matang) ngan byk sgt tenaga (susah tidur) 😅 kalau sy, sy pegi kedai balik dan tukar.

1y ago

Saya pun pernah tersalah beli. Kedai bagi tukar. Tambah duit sebab langkah 1 mahal sikit.

bambam nya baby...comelnya awak ni geram tgk awk ni dpt memg gomol² pipi Tu bambam...hehehe 🥰☺️ best jadi ibu..bila la sy dpt merasa jadi ibu mcm org lain... hehehe 🥰☺️🥰

1y ago

Semoga awak dpt baby yg comel..ammin

Sekarang anak dh 5 bulan 19 hari.. dh mkn bubur baby 6 bulan… dh boleh ke minum susu langkah 2… ingat nk sekali susu ngan kakak die…🥰🥰

saya pernah tersalah beli kemudian sy pergi semula kedai utk tukar susu. jnji resit kita beli tu ada

saya lepas 6bulan dah tukar langkah 2..sekaranq dah 2 bulan baby sya minum langkah 2..ada pa2 problem ke

1y ago

Ingat nk beli susu sama ngan kakak die je… alang nk masok 6 bulan dh kan…

tak pasti. tp ada baik nya minum yg sesuai dgn umur baby. btw, comell baby awk ❤️

Kalau belum buka dan ada simpan resit, p semula tempat Beli tu.. Bagitau nak tukar..

lebih baik mnum langkah 1 dlu sis 😂 sy tak brani nak coba trjun ke lngkah 2

JANGANN ! TOTALLY NO !! TOLONG JANGAN 😭😭😭

jangan