serbuk cuci untk kain baby, guna sabun apa ya

Sbb sa kira nak cuci bju baby...tp x thu guna sbun cuci apa, tkt nti da kesan kpda baby..Law guna sabun smbrgn sja.

22 Balas

NappiKleen adalah pencuci bayi terbaik. Cuma letak sedikit dan rendan seketika. Lepas tu xperlu gosok susah-susah. Atau tuang je dalam mesin basuh. Baju dan lampin bayi bersih dari kuman dan bau pun wangi. Pencuci ini lembut di tangan juga untuk cucian tangan.

Saya menggunakan NappiKleen untuk semua pakaian bayi perempuan saya, kain burping, sapu tangan, CD dan lain-lain .... kemudian setelah mencuci biasa saya akan set untuk bilasan berserta pelembut (jenama cosway) maka semua bau masam sisa susu akan hilang ....

Adakala kulit anak saya akan naik ruam jika saya menggunakan sabun pencuci yang biasa untuk basuh bajunya. Tetapi dengan Nappikleen Newborn Liquid Wash, baju anak lebih bersih, berbau segar dan yang sangat penting, kulit anak saya tidak elergi lagi.

Saya nak share review after pakai sabun basuh baju baby jenama nappikleen. Untuk awak yang tak tahu, ia adalah detergen cair yang boleh melembutkan kain dan meninggalkan wangian lembut pada pakaian bayi. Sebab tu rasa nak cium non stop anak sendiri

Bagi saya brand paling terbaik ialah Nappikleen. Ia adalah Liquid Wash diuji secara dermatologi dan hypoallergenic dengan pH neutral, jadi ia selamat di tangan bayi dan ibu. Diekstrak dari 100% kacang sabun semula jadi

Sis boleh try guna sabun napikleen. Yang ni boleh beli dekat kedai atau shopee je mudah. Anak saya ada masalah eczema. Tapi bila basuh pakaian dia dengan sabun ni, alhamdulillah ok je takda masalah langsung kulit dia.

Baby saya ada masalah kulit sensitif, dalam group mommies ramailah yang rekemen untuk try nappikleen. Saya ambil yang newborn saiz dia dalam 2.0 liter tak silap. Memang puas hati sangat sebab baunya pun harum

Sebenarnya mana-mana sabun basuh baju boleh je guna. Saya selalu guna napikleen sebab baunya lembut dan tidak peningkan kepala. Review dari kawan-kawan saya pun bagus, sebab tu berani pilih jenama ni

Sebelum saya terjumpa dengan napikleen, pakai sabun lain. Susah lah dia macam merosakkan baju anak pun ada. Tapi bila baca review bagus dekat shopee pasal napikleen ni, terus saya beli 2 botol

Napikleen paling bagus setakat ni yang pernah saya cuba. Kotoran susu n sisa makanan mudah sangat tanggal. Sangat menjimatkan masa dan harganya pun mampu milik!